Consultanta

Consultanta in alegerea unui teren sau a unei constructii vechi. Orice teren are o serie de conditionari de construire. Acestea sunt de mai multe tipuri, dintre care: retrageri obligatorii, procent maxim de ocupare al terenului (POT), coeficient de utilizare al terenului (CUT) inaltime maxima, aliniere la cornise sau la fronturi construite existente functionale, etc.

Consultarea unui arhitect inaintea achizitionarii unui teren sau a unei cladiri existente va poate scuti de neplacerea de a constata dupa ca respectivele bunuri imobile nu indeplinesc cerintele dumneavoastra sau ca este necesara o investitie mare pentru a le pune in folosinta.

Consultanta cu privire la viabilitatea unei investitii – studiu de fezabilitate/ rentabilitate. O investitie imobiliara se desfasoara in etape pe parcursul a unei perioade semnificative de timp, in general de ordinul anilor. Cunoasterea prealabila a acestor etape, a costurilor si a problemelor legale va permite realizarea unui plan de afaceri realist.

Consultanta cu privire la sisteme constructive, materiale de constructii. Diversele sisteme constructive si materiale de constructii existente pe piata raspund fiecare in mod diferit la criteriile de calitate privitoare la cladiri.